недеља, 14. фебруар 2010.

Hraniteljstvo od poverenja - deo I

Ljudi se u svom životu bave svim i svačim. I svi, na svoj način, teže da postignu neki uspeh. Hraniteljstvo je priča za sebe. Baviti se hraniteljstvom ili ne? Možda i vas muči ova dilema. Međutim, ova dilema ima rešenje u jednostavnoj rečenici: Hraniteljstvo od poverenja.
Osoba od poverenja učiniće sve da učini obećano i to je veoma važno. Ali, ako osoba od poverenja nije efikasna u svom radu, poverenje je neće daleko dovesti. Ono vam može doneti nešto sitnog interesa i sve se završava na tome. Visok stepen poverenja potreban vam je da biste stigli na vrh. Takva vrsta poverenja mora se izgraditi, ona se ne nasleđuje niti nastaje slučajno. Ona se mora zaraditi i čuvati, ali se nikada ne može fabrikovati.
Bez obzira na sve što ste do sada naučili iz empirije za vrhunske rezultate u hraniteljstvu potrebno je više od hrabrosti i laskanja. Ukoliko ste osoba od poverenja koja se bavi hraniteljstvom, uspećete u ovom poslu za kraće vreme nego što mislite i sa manje stresa nego što ste navikli ako primenite pravila koja pročitate na ovom blogu.
Materijal za ovaj blog nije nastao preko noći. Nevolja nemuštog dečaka dodeljenog nam na hraniteljstvo dovela nas je do spoznaje o jednom, do tada nepoznatog segmenta društvene zajednice. Prve godine hraniteljskog rada činili smo greške. Tokom daljeg rada shvatili smo da se uspeh u hraniteljstvu, kao i u bilo kom drugom poslu, ne dešava slučajno. „Moć pozitivne misli“ i „Uspeh pomoću pozitivnog mentalnog stava“ uvrstili smo među osnovne principe koji dovode do uspeha.
Zahvaljujem se kolegijalnoj podršci mojih saradnika (Martin Sladok, Čigoja Jasmina i Milankov Stevan) koji su mi pomogli da premostim kritične momente kada sam nailazio na potpuno nerazumevanje naše sredine.
Zahvaljujem se i bližim saradnicima koji su čvrsto podržali osnivanje UHP „ISKRICA“ kao i osnivanje Asocijacije hranitelja i usvojitelja „Porodica plus“.
Zahvaljujem se svima koji su pomogli osnivanje Saveza hranitelja Srbije "Više od porodice".
Molim Božji blagoslov za sve dobre ljude koji su deo sebe podarili mladom ljudskom biću.


Powered By Blogger